psychologie team

psychologie team

even voorstellen

Als bbb psychologie team geloven wij erin dat wanneer je met vriendelijke aandacht naar jezelf kijkt, je echt in staat bent om los te laten wat jou in de weg staat, om zo in balans en stralend in het leven te staan!

Kim Oostendorp

Hazenstraat 53 Amsterdam - Amstel 163 Amsterdam - Kristalweg 27 Delft | T: 06-14857185 
E: kim@bbbpsychologie.nl | Mindtrainers.nl | Mindtrainersvoorkinderen.nl

Kim heeft in 2008 haar bachelor Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam en de minor Coaching en Trainingen behaald. Ze heeft daarna de Post-HBO opleidingen Cognitief Gedragtherapie en Mindfulness Based Cognitive Therapy afgerond. Ze heeft jarenlang als behandelaar gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie (GGZ, academisch centrum de Bascule). In individuele behandelingen besteedt zij aandacht aan belemmerende patronen van gedrag, gedachten en gevoelens waaruit klachten ontstaan. Zij behandeld de emotionele oorzaak van het patroon. Kim is pedagogisch onderlegd en geeft opvoedingsadvies bij het doorbreken van (gezins)patronen. 

Zij heeft haar eigen bedrijf Mindtrainers waarmee zij zich inzet voor jong en oud, scholen en zorg organisaties. Kim is de bedenker van de dierenvriendjes methode, een lesprogramma gebaseerd op de MBCT voor scholen en behandelpraktijken zodat andere docenten, beroepsopvoeders en behandelaren op een vriendelijke manier aandacht kunnen besteden aan de mentale en emotionele ontwikkeling en functioneren van kinderen.

Haar voornaamste specialisaties zijn:

✦ Cognitieve Gedragstherapie, geregistreerd bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapy (VGCt)
✦ Meditatie | Mindfulness Based Cognitive Therapy, geregistreerd bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM)
✦ Pedagogiek | opvoedingsadvies
✦ Schematherapie 
✦ Stress, burn-out
✦ Eetproblemen
✦ Emotionele disbalans, angst- en dwang problematiek
✦ Negatieve gedachten, depressie, trauma

"Ik geloof dat een gelukkig, uitdagend en gebalanceerd leven start bij aandacht geven aan onze mentale en emotionele ontwikkeling en functioneren. Samen met jou breng ik de patronen in kaart waardoor je belemmeringen/klachten ervaart. Ik laat je op een vriendelijke en praktische manier zien hoe de mind op mentaal en emotioneel niveau functioneert. Mijn doel is om jou een fijn en veilig gevoel te geven en de inzicht en uitdaging ervaart om de patronen die voor jou niet werken aan te pakken en te doorbreken. Ik focus mij daarbij altijd op jouw positieve aspecten, je kwaliteiten en je zinsgeving zodat je (levens)energie groeit."

 

Simone Scherpenzeel

Oudenoord 219 Utrecht | E: Simone@bbbpsychologie.nl 

Simone is psycholoog bij BBB Utrecht. Na het afronden van haar master klinische ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is zij gaan werken in de specialistische GGZ, als behandelaar van complexe gezinsproblematiek. Zij heeft ervaring in het geven van zowel individuele behandeling aan volwassenen en kinderen als in het geven van gezinstherapie. Simone haalt veel voldoening uit haar werk als therapeut, omdat ze mensen en gezinnen écht kan helpen los te komen uit niet-helpende gedrags- en gezinspatronen. Kenmerkend is de sfeer van openheid en vertrouwen die Simone kan creëren binnen de behandeling. Dit helpt mensen zich kwetsbaar op te stellen en vanuit daar weer in hun kracht te komen.

Haar achtergrond en ervaring

✦ Klinische ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam
✦ Specialistische GGZ, de Viersprong
✦ (Cognitieve) Gedragstherapie aan volwassenen en kinderen
✦ negatieve gedachten en depressie
✦ burn-out
✦ angst
✦ emotieregulatie en exposure technieken
✦ het doorbreken van niet-helpende gewoonte- en gezinspatronen
✦ (complexe) opvoed-problematiek, opvoedingsondersteuning
✦ Tevens heeft zij een grote affiniteit met het inzetten van mindfulness technieken bij zowel volwassenen als kinderen.

"Ik gun iedereen de waardevolle investering van therapie. Het is echt een cadeautje aan jezelf (en je gezin) als je je kwetsbare kanten onder de loep durft te leggen en samen ontdekt waar krachten  - want die zijn er altijd -  kunt uitbouwen. Vanuit daar zie ik mensen weer opbloeien. Ik voel me dankbaar om als therapeut onderdeel van dat proces te mogen zijn."

Sophie van Schieveen

Hazenstraat 53 Amsterdam | E: Sophie@bbbpsychologie.nl

Sophie is psycholoog (Msc.) en mindtrainer. Ze werkte ruim vier jaar als marktonderzoeker op het gebied van gezondheid voor commerciële en non-profit organisaties. Het leggen van verbanden sprak haar aan maar de behoefte groeide om meer met en voor mensen te werken. Zij stapte over van bureauzijde naar bedrijfszijde om zich als psycholoog en projectmedewerker in te zetten voor organisaties met een direct maatschappelijk belang. Sophie haar vervolgopleiding neurofeedback leerde haar om hersentraining aan cliënten aan te bieden en zo klachten als gevolg van - over-/onderactiviteit van de hersenen - te verminderen. Ze heeft zich de afgelopen tien jaar verder ontwikkeld op het gebied van mindfulness en bewustwording & opvoeding en communicatie met kinderen.
Sophie is ervaringsdeskundige op het gebied van (echt)scheiding en kinderen en heeft ook op dat vlak de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd. Momenteel zet zij zich ook vanuit Humanitas in voor ouders en kinderen die na een scheiding omgangsafspraken willen opbouwen/stabiliseren. 

Sophie gelooft dat je met een gebalanceerde mind veel positiever in het leven staat, weerbaarder en vitaler bent, en klachten kunt verminderen. In haar coachings kan je een open, betrokken en vriendelijke houding verwachten. Haar werkwijze is intuitief & zorgvuldig met oog voor jou behoeftes. 

Haar achtergrond en ervaring:

✦ Psychologie (Msc.)
✦ Neurofeedback (hersentraining)
✦ Mindfulness
✦ Opvoeding en communicatie kinderen 
✦ Complexe (echt)scheiding, stabilisatie en verbinding.
✦ Ouder en kind begeleiding
✦ Dierenvriendjes trainer, gezinstraining gericht op patronen doorbreken