psychologie team

psychologie team

even voorstellen

Als bbb psychologie team geloven wij erin dat wanneer je met vriendelijke aandacht naar jezelf kijkt, je echt in staat bent om los te laten wat jou in de weg staat, om zo in balans en stralend in het leven te staan!

Kim Oostendorp

Hazenstraat 53 Amsterdam - Amstel 163 Amsterdam - Kristalweg 27 Delft | T: 06-14857185 
E: kim@bbbpsychologie.nl | Mindtrainers.nl | Mindtrainersvoorkinderen.nl

Kim heeft in 2008 haar bachelor Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam en de minor Coaching en Trainingen behaald. Ze heeft daarna de Post-HBO opleidingen Cognitief Gedragtherapie en Mindfulness Based Cognitive Therapy afgerond. Ze heeft jarenlang als behandelaar gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie (GGZ, academisch centrum de Bascule). Kim is pedagogisch onderlegd en geeft opvoedingsadvies bij het doorbreken van patronen. Zij heeft haar eigen bedrijf Mindtrainers waarmee zij trainingen verzorgt voor jong en oud met o.a. als doel dat men de uitdaging om bewust te leven aangaat en ervaart hoe het is om coach te zijn van je eigen leven. 

Haar voornaamste specialisaties zijn:

✦ Cognitieve Gedragstherapie, geregistreerd bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapy (VGCt)
✦ Meditatie | Mindfulness Based Cognitive Therapy, geregistreerd bij de Vereniging Voor Mindfulness (VVM)
✦ Pedagogiek | opvoedingsadvies
✦ Schematherapie 
✦ Stress, burn-out
✦ Eetproblemen
✦ Emotionele disbalans, angst- en dwang problematiek
✦ Negatieve gedachten, depressie, trauma

"Ik geloof dat een gelukkig, uitdagend en gebalanceerd leven start bij aandacht geven aan onze mentale en emotionele ontwikkeling en functioneren. Samen met jou breng ik de patronen in kaart waardoor je belemmeringen/klachten ervaart. Ik laat je op een vriendelijke en praktische manier zien hoe de mind op mentaal en emotioneel niveau functioneert. Mijn doel is om jou een fijn en veilig gevoel te geven en de inzicht en uitdaging ervaart om de patronen die voor jou niet werken aan te pakken en te doorbreken. Ik focus mij daarbij altijd op jouw positieve aspecten, je kwaliteiten en je zinsgeving zodat je (levens)energie groeit."

 

Roselie Huis in 't Veld

Houtplein 37 Haarlem | E: Roselie@bbbpsychologie.nl

Roselie is klinische- en gezondheidspsycholoog en mindfulnesstrainer. Zij vindt het wonderlijk hoe lichaam en geest samenwerken en welke rol je gedachtes hierbij kunnen spelen. Ben jij benieuwd hoe jij zelf je gedragspatronen kan veranderen om je mentaal en fysiek fitter te voelen dan kan je een afspraak maken met Roselie. Haar benadering is met aandacht, een open blik en zonder oordeel.

Haar achtergrond en ervaring:

✦ Master in klinische en gezondheidspsychologie aan de Erasmus Universiteit.
✦ Holistische coach
✦ Mindfulnesstrainer (MBCT).
✦ Psycholoog in de basis GGZ en een revalidatiesetting.
✦ Yoga- en meditatietechnieken (o.a. Vipassana, 200 uur Teacher Training India).

"Samen brengen we jouw huidige situatie en hulpvraag in kaart. Ik bied je handvaten om inzicht te krijgen in jouw gedragspatronen en help je op weg hoe je hier zelf verandering in kan aanbrengen op een manier die bij jou past. Mijn benadering is met aandacht, een open blik en zonder oordeel."

Simone Scherpenzeel

Oudenoord 219 Utrecht | E: Simone@bbbpsychologie.nl 

Simone is psycholoog bij BBB Utrecht. Na het afronden van haar master klinische ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam is zij gaan werken in de specialistische GGZ, als behandelaar van complexe gezinsproblematiek. Zij heeft ervaring in het geven van zowel individuele behandeling aan volwassenen en kinderen als in het geven van gezinstherapie. Simone haalt veel voldoening uit haar werk als therapeut, omdat ze mensen en gezinnen écht kan helpen los te komen uit niet-helpende gedrags- en gezinspatronen. Kenmerkend is de sfeer van openheid en vertrouwen die Simone kan creëren binnen de behandeling. Dit helpt mensen zich kwetsbaar op te stellen en vanuit daar weer in hun kracht te komen.

Haar achtergrond en ervaring

✦ Klinische ontwikkelingspsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam
✦ Specialistische GGZ, de Viersprong
✦ (Cognitieve) Gedragstherapie aan volwassenen en kinderen
✦ negatieve gedachten en depressie
✦ burn-out
✦ angst
✦ emotieregulatie en exposure technieken
✦ het doorbreken van niet-helpende gewoonte- en gezinspatronen
✦ (complexe) opvoed-problematiek, opvoedingsondersteuning
✦ Tevens heeft zij een grote affiniteit met het inzetten van mindfulness technieken bij zowel volwassenen als kinderen.

"Ik gun iedereen de waardevolle investering van therapie. Het is echt een cadeautje aan jezelf (en je gezin) als je je kwetsbare kanten onder de loep durft te leggen en samen ontdekt waar krachten  - want die zijn er altijd -  kunt uitbouwen. Vanuit daar zie ik mensen weer opbloeien. Ik voel me dankbaar om als therapeut onderdeel van dat proces te mogen zijn."

Nina Schotman

Hazenstraat 53 Amsterdam | E: Nina@bbbhealthboutique.nl 

Nina ronde haar studie voeding & dietetiek en haar master gezondheidswetenschappen af eind 2015. Toen ze na haar studies een yoga teacher training deed, waarbij een holistische benadering centraal staat, viel opeens alles op zijn plek. De verwevenheid van body & mind fascineerde haar en naar aanleiding daarvan zocht ze verdieping in o.a. mindfulness en Neuro Liguistic Programming.

In haar coachings kan je een open, betrokken en eerlijke houding verwachten. Haar werkwijze is intuitief & bemoedigend met oog voor fysieke gesteldheid en geestelijk welzijn. Leer bij Nina hoe je gedragspatronen kan doorbreken en veranderen zodat jij je fysiek en mentaal fit voelt. 

Haar achtergrond en ervaring:

✦ Voeding & dietetiek
✦ Master gezondheidswetenschappen
✦ Holistisch coach
✦ Mindfulness
✦ Neuro liguistic programming (NLP)
✦ Intuitief eten
✦ Yoga-, ademhalings- en meditatietechnieken (o.a. Vipassana, 200 uur Teacher Training).

“Een fijne relatie met je eten en je lichaam zijn ontzettend belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Met de dieet hype leren we te eten met ons hoofd, tellen we kcal en denken we in producten die ‘gezond’ zijn zonder te luisteren naar ons lichaam. Ik leer jou weer contact te maken met je lichaam en je binnenwereld zodat je daadwerkelijke behoefte bevredigd kan worden. Niet meer vullen maar voeden. Zodat je weer opnieuw kan genieten van eten door los te komen van je beperkende gedachte, je emoties te herkennen en te accepteren en compassievol met jezelf om te gaan.”