ouder en kind

ouder en kind

Bewust opvoeden is een kado voor jezelf en je kind. bbb biedt ouder & kindcoaching en workshops aan binnen een laagdrempelige en warme setting. Op speelse wijze gaan we met kinderen aan de slag om op een fijne manier inzicht te geven en tot elkaar te komen. 

Wil je weten hoe je als ouder buiten en/of binnen de opvoeding beter met onrust, drukte of stress kan omgaan? Heeft jouw kind tijdens het opgroeien last van onzekerheid, angst, snel afgeleid zijn, huilbuien of boze buien? Heb je het gevoel dat jij of je kind steeds weer in dezelfde situaties terecht komen en weet je het even niet meer te doorbreken? Heb je behoefte aan nieuwe inzichten, ondersteuning en advies?

Tijdens de individuele training voor ouder en/ of kind is er aandacht voor patronen van gedrag, van gedachten en emoties die de stabiliteit in het dagelijks leven, de opvoeding en in het opgroeien tegenwerken. Met een breed scala aan ‘tools’ zoals mindfulness, onze dierenvriendjes, een analyse rapport van de patronen en pedagogisch advies ontstaat er inzicht en ruimte voor positieve verandering.

Ouder en kind | doorbreek patronen

Door middel van individuele ouder- en/of kind coaching hebben we aandacht voor patronen van gedrag, van gedachten en emoties die de stabiliteit in de opvoeding en in het opgroeien tegenwerken. Er ontstaat bewustzijn en inzicht hier mee om te gaan en te doorbreken.

De gezinswijzer

De gezinswijzer is een analyse van de patronen en pedagogisch advies. Om deze analyse tot stand te brengen vinden een aantal persoonlijke gesprekken met het gezin plaats. Per gezinslid worden de belemmerende patronen en de emotionele oorzaak in kaart gebracht. Jullie krijgen vervolgens passend (pedagogisch) advies waardoor je als gezin zelf de patronen kan doorbreken.

De dierenvriendjes

In deze training leren kinderen en hun ouders 9 dierenvriendjes en hun gedragskenmerken kennen. Door deze kennismaking ontstaat er meer zelfbewustzijn in hun eigen gedrag. Kinderen worden bewuster van hun gedachten en gevoelens. Ze leren spelenderwijs en door middel van mindfulness oefeningen hoe ze zichzelf hier beter in kunnen reguleren en hiermee om kunnen omgaan. Als ouder en kind leren jullie adequater en positiever te reageren op elkaar en (lastig) gedrag. De dierenvriendjes kunnen thuis worden ingezet zodat bewustzijn en mindfulness ook in jullie dagelijks leven integreert. Lees hier meer. 

Het is bij bbb ook mogelijk een mindtraining speciaal voor (beroeps)opvoeders te volgen waardoor je mentaal en emotioneel bewuster en sterker zal worden. Je leert de dierenvriendjes methode kennen waardoor je meer overzicht, sturing, ontspanning, balans en vriendelijke aandacht in de opvoeding en het opgroeien weten te brengen. Lees hier meer.

Interesse?

Maak gerust gebruik van een gratis kennismakingsgesprek met onze ouder-kind specialisten om te bespreken of deze behandeling bij jou past. 

We zien je graag op onze bbb health boutique locaties:
✦ Hazenstraat 53, Amsterdam | kim@bbbpsychologie.nl
✦ Kristalweg 27, Delft | kim@bbbpsychologie.nl
✦ Houtplein 37, Haarlem | kim@bbbpsychologie.nl
✦ Oudenoord 219, Utrecht | simone@bbbpsychologie.nl

Wat kost het?

Het kindtarief voor coaching is 75 euro en 85 euro voor volwassenen.