ouder en kind

ouder en kind

Bewust opvoeden is een kado voor jezelf en je kind. bbb biedt ouder & kindcoaching en workshops aan binnen een laagdrempelige en warme setting. Op speelse wijze gaan we met kinderen aan de slag om op een fijne manier inzicht te geven en tot elkaar te komen. 

Wil je weten hoe je als ouder buiten en/of binnen de opvoeding beter met onrust, drukte of stress kan omgaan? Heeft jouw kind tijdens het opgroeien last van onzekerheid, angst, snel afgeleid zijn, huilbuien of boze buien? Heb je het gevoel dat jij of je kind steeds weer in dezelfde situaties terecht komen en weet je het even niet meer te doorbreken? Heb je behoefte aan nieuwe inzichten, ondersteuning en advies?

Tijdens de individuele training voor ouder en/of kind is er aandacht voor patronen van gedrag, van gedachten en emoties die de stabiliteit in het dagelijks leven, de opvoeding en in het opgroeien tegenwerken. Met een breed scala aan ‘tools’ zoals mindfulness, de dierenvriendjes, cognitief gedragstherapeutische technieken (CGT), een analyse van de patronen en pedagogisch advies ontstaat er inzicht en ruimte voor positieve verandering.

Ouder gesprekken

In een paar individuele ouder gesprekken hebben we aandacht voor gedrag en emoties die de stabiliteit in de opvoeding, opgroeien en onderlinge relatie tegenwerken. Per gezinslid worden de belemmerende patronen en de emotionele oorzaak in kaart gebracht. Jullie krijgen vervolgens passend pedagogisch advies waardoor je als gezin zelf de patronen kan doorbreken.

Kind gesprekken (vanaf 8/9+)

In de individuele kind gesprekken hebben we aandacht voor gedrag, gedachten en emoties. De oplossing kan liggen in anders leren denken, op een andere manier met gevoelens omgaan of andere keuzes maken (gedragsverandering). We oefenen verschillende mindfulness oefeningen en andere cognitief gedragstherapeutische technieken. Samen kijken welke talenten helpend zijn en welke ontwikkeld mogen worden voor een goede balans en levenshouding maar het begint altijd met meer bewustwording en begrip.

De dierenvriendjes (4 tot 8/9 jaar)

Voor jonge kinderen raden wij de dierenvriendjes gezinstraining aan. Jonge kinderen zijn zich minder zelfbewust en hebben een ouder of opvoeder nodig die hun helpt om gedrag en emoties te begrijpen en te reguleren. De dierenvriendjes zijn een praktisch handvat om dat te realiseren. Lees hier meer

Duur, tarief en locatie

De duur van een ouder-kind basistraject bestaat uit minimaal 8 sessies, waarvan 3 oudergesprekken en 5 kindgesprekken. De ouder gesprekken duren 60 minuten per keer. De kind gesprekken duren 60 minuten, waarvan 15 minuten samen met ouder en kind is.

Het tarief bedraagt minimaal 80 euro per gesprek. Voor alleenstaande ouders bieden wij een reductietarief.

Deze dienstverlening wordt op de volgende bbb health boutique locatie aangeboden:
✦ De bbb praktijk aan de Hazenstraat 53 Amsterdam | kim@bbbpsychologie.nl

Interesse?

Maak gerust gebruik van een gratis kennismakingsgesprek om te bespreken of deze behandeling bij jou past.